Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Karniowicach oraz zaufanych partnerów.

Administratorzy danych:

Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
z siedzibą w Karniowicach
ul. Osiedlowa 9, 32-082 Karniowice

Zaufani partnerzy:

Cele przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną
  3. dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
  4. wykrywanie botów i nadużyć w usługach
  5. pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)

Podstawy prawne przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
  3. pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych

Odbiorcy danych:
Administrator Danych Osobowych MODR, zaufani partnerzy

Prawa osoby, której dane dotyczą:
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą

Zmiana polityki prywatności

Uwaga:

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.

Close GDPR info
Menu główne

Produkty regionalne i tradycyjne

  • Ekologiczne sery ziołowe i warzywne

    W ostatnich latach wzrasta zainteresowanie produktami tradycyjnymi wytwarzanymi w małych gospodarstwach z własnych surowców. Szczególnym zainteresowaniem cieszą się ekologiczne sery.
  • Certyfikacja produktów regionalnych i tradycyjnych

    Produkty tradycyjne i regionalne to produkty  wytwarzane tradycyjnymi metodami z najwyższej jakości surowców odzwierciedleniem czego jest uzyskanie wysokiej ceny i wzrost wyższych dochodów. Ich wytwarzanie i sprzedaż aktywizuje gospodarczo region, podnosi jego atrakcyjność, wzmacniając lokalną tożsamość, przyczyniając się do poprawy jego...
  • Wspólny znak towarowy gwarancyjny „Produkt Tradycyjny z Małopolski”

    Onaczenie „Produkt Tradycyjny z Małopolski” to znak towarowy zgłoszony przez Województwo Małopolskie do ochrony w Urzędzie Patentowym RP. Prawo do jego używania udzielane jest podmiotom wytwarzającym produkty z obszaru geograficznego województwa małopolskiego, wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych prowadzoną przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
  • „Kiełbasa krakowska sucha staropolska” oraz „Czosnek galicyjski” kolejnymi produktami z unijnymi znakami jakości

    kiełbasa i czosnek
    „Kiełbasa krakowska sucha staropolska” oraz „Czosnek galicyjski” to kolejne dwa produkty wywodzące się z Małopolski, które rozporządzeniem Komisji Unii Europejskiej z dnia 22 sierpnia 2018 r. zostały zarejestrowane na szczeblu wspólnotowym – czyli zostały wpisane odpowiednio do Rejestru Chronionych Oznaczeń Geograficznych i Chronionych Nazw Pochodzenia...
  • Wręczenie nominacji do XXI edycji Ogólnopolskiego Konkursu Promocyjnego AGRO POLSKA w 2014 r. - fotogaleria

    27-go lutego 2014 roku w Małopolskim Ośrodku Doradztwa Rolniczego w Karniowicach odbyło się wręczenie Nominacji Wojewódzkich do XXI edycji Ogólnopolskiego Konkursu AGRO POLSKA.
  • Produkty regionalne ofertą markową gospodarstw agroturystycznych Małopolski - podsumowanie projektu

    Projekt miał na celu przyczynienie się do rozbudowy rynku produktów regionalnych i tradycyjnych w województwie małopolskim oraz ich promocję i dystrybucję. Zakładał on połączenie dwóch dziedzin rolnictwa – agroturystyki i rynku produktów regionalnych i tradycyjnych, co przyczyni się do podniesienia poziomu ekonomicznego warunków życia na wsi.
  • Zmiana ustawy o rejestracji i ochronie nazw i oznaczeń produktów rolnych i środków spożywczych oraz o produktach tradycyjnych oraz niektórych innych ustaw

    W dniu 26 lipca 2016 roku weszła w życie podpisana w czerwcu br. przez Prezydenta ustawa o zmianie ustawy o rejestracji i ochronie nazw i oznaczeń produktów rolnych i środków spożywczych oraz o produktach tradycyjnych oraz o zmianie niektórych innych ustaw. Została ona opublikowana w dniu 11 lipca 2016 roku w Dzienniku Ustaw Rzeczypospolitej Polskiej (...
  • Unijny certyfikat dla fasoli „Piękny Jaś”?

    fasola Piękny Jaś
    W Polsce unijnym certyfikatem dotychczas zostały objęte cztery miody pitne, miód wrzosowy z Dolnego Śląska oraz produkty z województwa małopolskiego: oscypek i bryndza podhalańska. Zaś ostatnio do Brukseli, do Komisji Europejskiej trafił wniosek o rejestrację dla fasoli „Piękny Jaś”. Produkt ten został już wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych...
  • Tradycyjna żywność poszukiwana

    Coraz częściej świadomi konsumenci poszukują na rynku naturalnych, tradycyjnych produktów żywnościowych. Poszukują  „prawdziwego” mleka i jego przetworów, chleba z mąki razowej z pieca opalanego drewnem, masła ze śmietany, wędlin  z mięsa, dżemów i soków z owoców itp. Na rynku nie brakuje produktów żywnościowych, są jednak mało naturalne, nadmiernie...
  • Naturalnie że lokalnie – produkt lokalny na obszarach Natura 2000

    gajówka głuszec
    Dziedzictwo kulturowe i przyrodnicze regionu jest jego wartością, która zauważona i odpowiednio wykorzystana w strategiach i planach rozwoju, procentuje na przyszłość. Szczególnie predystynowane do rozwoju w oparciu o dziedzictwo są obszary objęte ochroną, obszary wiejskie i małych miejscowości. Fundacja Wspierania Inicjatyw Ekologicznych we współpracy...

Strony