Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Karniowicach oraz zaufanych partnerów.

Administratorzy danych:

Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
z siedzibą w Karniowicach
ul. Osiedlowa 9, 32-082 Karniowice

Zaufani partnerzy:

Cele przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną
  3. dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
  4. wykrywanie botów i nadużyć w usługach
  5. pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)

Podstawy prawne przetwarzania danych:

  1. marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
  2. świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
  3. pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych

Odbiorcy danych:
Administrator Danych Osobowych MODR, zaufani partnerzy

Prawa osoby, której dane dotyczą:
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą

Zmiana polityki prywatności

Uwaga:

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.

Close GDPR info
Menu główne

Niekonwencjonalne sposoby zagospodarowania nadwyżek produkcyjnych w zakresie owoców i warzyw w województwie małopolskim - wyjazd studyjny

W dniu 30 października 2015 roku Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Karniowicach zorganizował wyjazd studyjny pod nazwą „Niekonwencjonalne sposoby zagospodarowania nadwyżek produkcyjnych w zakresie owoców i warzyw w województwie małopolskim”.

Była to pierwsza operacja zrealizowana w Małopolsce w ramach Sieci na rzecz innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich (SIR). Naszym celem było zapoznanie grupy rolników, doradców oraz przedstawicieli innych instytucji i organizacji  działających na rzecz rolnictwa i obszarów wiejskich z nowoczesnymi technologiami przetwarzania oraz konserwacji nadwyżek produkcyjnych owoców. W związku z powyższym miejscem docelowym wyjazdu studyjnego był teren powiatu limanowskiego (miejscowość Żmiąca). Dodatkowo wyjazd był okazją do wymiany doświadczeń, a także nawiązania współpracy pomiędzy przedstawicielami wielu środowisk zainteresowanych rozwojem małopolskiego rolnictwa.

W części teoretycznej wyjazdu wprowadzenia w tematykę wdrażania innowacji w nowym okresie programowania  dokonał dr hab. inż. Józef  Kania, prof. UR (Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie). Następnie Pan dr hab. inż. Piotr Gębczyński przedstawił nowe rozwiązania w zakresie technologii konserwacji i zagospodarowywania nadwyżek owoców i warzyw. Na zakończenie części teoretycznej Pani dr inż. Marta Czekaj zaprezentowała metody marketingu oraz zasady sprzedaży bezpośredniej.

sir 2015 wyjazd 1

W części praktycznej uczestnicy  mieli okazję  odwiedzić funkcjonującą tłocznię soków i szczegółowo zapoznać się z całą technologią produkcji i konfekcjonowania wyrobów.  Obok tłoczni na terenie zakładu działa również suszarnia owoców. Po własnych obiektach uczestników oprowadzał przedsiębiorca:  Pan Stanisław Nowak.

sir 2015 wyjazd 2

Projekt zrealizowany został dzięki współfinansowaniu ze środków Unii Europejskiej w ramach pomocy technicznej Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 w ramach Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich (KSOW).

sir logomix