„Na Wielkanoc i nie tylko” – przepisy kulinarne!
Polskie Stowarzyszenie Producentów Oleju wraz z redakcją TopAgrar Polska zapraszają Koła Gospodyń Wiejskich oraz wszystkich miłośników tradycyjnej kuchni do zapoznania się z publikacją „Na Wielkanoc i nie tylko”.
Celem wydawnictwa jest kulinarne wykorzystanie niezwykłej uprawy rzepaku.
Jej rozwój w ostatnich latach jasno pokazuje, że rolnicy doceniają tę roślinę na swoich polach, dzięki czemu rzepak stał się jedną z naszych specjalizacji produkcji rolnej. A jak wygląda to na gospodarskich stołach? Czy nasze gospodynie równie chętnie sięgają po olej rzepakowy, jak ich mężowie po sprawdzone odmiany rzepaku?
Wielkanoc to wyjątkowy czas, w trakcie którego szczególnie chętnie sięgamy do tradycji, także tych kulinarnych. Dzięki uniwersalnym właściwościom i prozdrowotnemu charakterowi oleju rzepakowego ma on coraz szersze zastosowanie na naszych stołach. Święta to więc doskonała okazja do tego, aby i w rolniczych domach, dbając o swoje zdrowie i podniebienia, stawiać na olej rzepakowy tak jak w polskich gospodarstwach stawiamy od lat na uprawę rzepaku.
W załączeniu publikacja z tradycyjnymi przepisami.